hehehe. mam szczerze mówiąc negatywne opinie o nich tylko na podstawie zamówień części i rozmów z serwisem. nic więcej u nich nie robiłem, a mam najbliżej.
Chyba zostałem oszukany!
Zwiń
X
-
Chyba zostałem oszukany!
Witam. Nie wiem czy dobrze trafiłem z tematem ale chodzi o wymianę rozrządu w auto serwisie w mojej miejscowości. A mianowicie pojechałem do auto serwisu w celu wymiany rozrządu no i innych przy okazji pierdół , po zakończonej robocie ,pani wypisała mi listę wykonanej pracy i wyliczyła mi kwotę ile mam zapłacić .Karteczkę przestawiam poniżej :
No i wszystko w porządku by było ,ale dzisiaj napełniałem klimę i gościu mi mówi ,ze do wymiany jest napinacz który ma luz na tulejce i do tego wydaje dźwięk grzechotki ,wiec kurna dziwiło mnie to, gdyż byłem pewien ze taki został wymieniony w wyżej wymieniony serwisie .No i walę do gościa do serwisu i otwieram mu maskę pokazuje mu napinacz ze ma luz a on mi na to : CHŁOPIE JA CI TEGO NAPINACZA NIE WYMIENIAŁEM , on kosztuje 300 zł jak nie więcej a ten nadaje się jeszcze do dalszej jazdy - to są jego słowa .Wsiadłem do samochodu pojechałem do domu i zacząłem szukać wyżej pokazanego kwitka i oczom nie wierze pisze jak widać ,napinacz 150zł . Już nie zdążyłem jechać do serwisu zrobię to dopiero w poniedziałek ale zastanawiam co mogę zrobić aby odzyskać kasę lub aby zrobili mi to za frii ...Jeżeli się mylę i jest jeszcze jakiś inny napinacz to proszę o wyjaśnienie mi tego ...Jeżeli zostałem oszukany to gdzie mogę się udać .Dziękuje za pomoc ...
-
-
keciu Jeżeli się nie mylę przy rozrządzie to miałeś wymieniany napinacz paska rozrządu który kosztuje właśnie około 150 zeta, a ten co Ci gość od klimy pokazał to jest napinacz paska klinowego i on jest taki drogi właśnie około 250-300 zeta.
Więc raczej gość Cię nie oszukał
Jeżeli chcesz sobie porównać jak wygląda jeden i drugi to http://www.skodaczesci.pl/oferta/?sr..._szukaj=szukaj
I zmień sobie oznaczenie silnika bo raczej BTB to w sharanie były montowane
Komentarz
-
-
to wtedy się zgadza bo mnie właśnie gruchocze ten napinacz paska klinowego : i wszystko jasne : myślicie ze trzeba w trybie pilnym go wymienić i czy mogę kupić same tulejkę AMORTYZATORA aby go zregenerować reszta jest sprawna - w serwisie mówił mi ze nie jest to takie konieczne...Dziękuje wam za wyjaśnienie sprawy (bo bym się w poniedziałek ośmieszył) warto było zaczerpnąć opinii na forum..
Komentarz
-
-
keciu, lepiej wymienić bo u mnie jak napinacz trekotał to rozwalił się szybko po tym alternator
w moim ASZ pasek kosztował koło 60zł i napinacz żadne 300zł (no chyba, że nowy w ASO). poza aso za taki napinacz to koło 100zł.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez keciuDziękuje wam za wyjaśnienie sprawy (bo bym się w poniedziałek ośmieszył) warto było zaczerpnąć opinii na forum..
Zamieszczone przez keciuczy mogę kupić same tulejkę AMORTYZATORA aby go zregenerować reszta jest sprawna
Komentarz
-
-
keciu,
Wymień ten napinacz i będziesz miał spokój, a nie zastanawiał się czy wytrzyma kolejne kilka tys km, czy nie.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Bierz zamiennik bo nie ma co tu zakładać oryginały. Niech tylko wymieni Ci cały, a nie np. sam amortyzator i rolkę.
Cena katalogowa całego napinacza to ok. 320 zł brutto Ruvilla lun Iny, cena sprzedaży powinna wynosić ok 260 złMECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez keciuMam takie jeszcze pytanko czy zamiennik tego napinacza jest równie dobry jak oryginał , nie ukrywam ze w cena zamiennika jest dużo tańsza ...
Powiem Ci tak,jak powiedział sprzedawca mojemu koledze w sklepie,gdy kupowaliśmy mechanizm wycieraczek do jego samochodu.
Na pytanie kolegi:Jak jest z jakością zamiennika
odp. sprzedawcy: "oryginały też się psują,a mniej boli jak spierdoli się część za 45zł. niż za 200zł."
Może to nie jest profesjonalna odpowiedź,ale taka jest prawda
Komentarz
-
-
Jestem już po wymianie napinacza paska klinowego ,koszt razem z wymianą 240zł .Sam napinacz kosztował 210zł firmy RUVILLE Germany ,to chyba oryginał bo taki sam wymieniony został ? . Stary napinacz wygląda na to żeby jeszcze pochodził ,wystarczyło zmienić amortyzator gdyż tylko tam (oczywiście z mojego punktu widzenia) był luz całkiem spory .Musze przyznać ze po wymianie napinacza odczuć całkiem inną prace silnika (jest cicho i bez grzechotki.) Wszystkim którzy pomogli mi bardzo dziękuje i zarazem pozdrawiam i życzę miłych wakacji bez deszczu...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez keciuStary napinacz wygląda na to żeby jeszcze pochodził ,wystarczyło zmienić amortyzator
Zamieszczone przez keciuWszystkim którzy pomogli mi bardzo dziękuje
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebuscr008 napisał/a:
Swoją drogą to ten napinacz siada przez zużyte sprzęgiełko alternatora, więc jak tego nie zrobisz to nowy też szybko się roztelepie.
Dokładnie tak jak napisał scr008, scr008 napisał/a:
napinacz siada przez zużyte sprzęgiełko alternatora
Komentarz
-
Komentarz